Kolme suomalaista tavoittelee suurta taidepalkintoa

Suomen taideakatemian uuden 25 000 euron kuvataidepalkinnon saajaksi on ehdolla kolme suomalaistaiteilijaa. Ehdokkaat ovat kuvanveistäjä Petri Eskelinen, kuvataiteilija Tuomas A. Laitinen ja valokuvaaja Anni Leppälä. Kaikki ovat alle 40-vuotiaita.

Palkinnon saaja julkistetaan Espoon modernin taiteen museossa Emmassa ensi kuun 24. päivä. Palkitun taiteilijan näyttely pidetään museossa ensi vuonna. Uusi palkinto korvaa Emma Prize -palkinnon.

Voittajan valitsee palkintolautakunta, jota johtaa Suomen taideakatemian puheenjohtaja, taidemaalari Antti Linnovaara. Lautakunnan muut jäsenet ovat Emman museonjohtaja Pilvi Kalhama, taidesihteeri Erika Hyyryläinen ja rehtori Mauri Ylä-Kotola. Nelikko luonnehtii ehdokkaiden taiteellista tuotantoa tinkimättömäksi, omaperäiseksi ja raikkaaksi.

Taideakatemia perusti palkinnon tammikuussa suomalaisen kuvataiteen edistämiseksi. Se jaetaan joka toinen vuosi kansainvälisesti kiinnostavalle suomalaiselle kuvataiteilijalle, joka ei ole vielä saanut suuria palkintoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.