Kolme uutta mestaripelimannia valittu Kaustisella

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien avajaisissa julkistettiin tämän vuoden uudet mestaripelimannit. He ovat Aimo Mässbacka Vimpelistä, Klas Nyström Kemiönsaarelta ja Janne Rauma Kaustiselta. Perinnetaitoinen viulupelimanni Aimo Mässbacka (s. 1935) on soittanut järvisuomalaista pelimannimusiikkia muun muassa Mässbackan perheyhtyeessä ja Windalan Pelimanneissa.

Korppoossa syntynyt, Kemiönsaarella asuva Klas Nyström aloitti harmonikan soiton kahdeksanvuotiaana. Heti pelimanniuransa alussa hän liittyi Korppoon pelimanneihin. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Pargas Dragspelsklubbissa ja Dalsbruks Dragspelsklubbissa. Janne Rauman soittotaidot periytyvät sukupolvien takaa: isoisä soitti selloa ja viulua Salonkylän orkesterissa 1930-luvulla, ja hänen isänsä on maineikas mestaripelimanni Hannu Rauma. Janne Rauma on soittanut Purppuripelimanneissa nyt kolme vuotta.

Kaustinen Folk Music Festival myöntää vuosittain Tapio Virkkalan suunnittelemia festivaaliplaketteja merkittävälle pelimannille tai kansanmusiikkitoiminnassa muuten ansioituneelle henkilölle. Tänä vuonna plaketin saa järjestöneuvos Kauppi Virkkala Kaustiselta. Virkkala (s. 1947) aloitti festivaaliuransa Kaustisen kansanmusiikkijuhlien toimistonhoitajana 1971 ja toiminnanjohtajana ja pääsihteerinä vuonna 1972. Pääsihteerin työ festivaaleilla kesti vuoteen 1987 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.