Kolumni: Voi olla, että Paviljongin salista käteen jäävät vain hienot piirustukset

Kumpaan paikkaan konserttisalilla olisi edes pieni mahdollisuus toteutua, Paviljonkiin Lutakkoon vai ydinkeskustan Valtiontalon kortteliin?

Näyttää siltä, että palo Paviljonkiin olisi poikkeuksellisen aktiivisen alkuinnostuksen jälkeen hiipumassa.

Salissa ei ole kysymys vain salista. Se kytkeytyy Paviljongin kehittämiseen, jonka tulevaisuus puolestaan kytkeytyy Hippos-hankkeeseen. Jyväskylä on kooltaan keskisuuri kaupunki, johon ei mahdu monta kannattavaa tapahtumien pitopaikkaa. Vaihtoehtona vahvan tapahtuma-Hippoksen luomiselle on Paviljongin kehittämiseen satsaaminen ja konserttisalilla varustaminen.

Paviljonkiin suunnitellun musiikkisalin rakentaminen olisi maksanut arviolta 35 miljoonaa euroa. Rahoitusta ei löytynyt – tälläkään kertaa. Kaupunki ja Paviljonki eivät sitoutuneet saliin, eikä Jyväskylässä ole perinteitä yksityiselle rahoitukselle tämän kaltaisissa hankkeissa.

Konserttisali ei näy kaupungin virallisen päätöksenteon prosesseissa, ei suunnitelmissa eikä budjeteissa, eikä siis mitään konkreettista rahavarausta salia varten ole. Ja tuskin näkyy pitemmälläkään aikavälillä muiden kulttuurilaitosten tarpeiden vuoksi.

Musiikkisali sisältyy kuitenkin kulttuurihankkeita selvittävään Jyväskylän sydän -projektiin.

Voi olla, että Paviljongin salista käteen jäävät vain hienot piirustukset. Se on tappio orkesterille ja tappio yleisölle.

Se, että keskustellaan taas, on parempi kuin salin unohtaminen tai roikuttaminen sijaintipaikassa, jossa kukaan ei aja sitä eteenpäin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .