Konserttiarvio: 5-12-vuotiaille lapsille suunnattu Tapio-perhekonsertti oli moniaistillinen elämys ja musiikillisesti korkeatasoinen

Tapio – perhekonsertti
Jyväskylä Sinfonia & Kypärämäen koulun musiikkiluokat
Tomi Valo, valokuvat
Teatteritalossa 3.4.2019

Keskiviikkona kuhisi Teatteritalon aula pienistä ja suurista konserttivieraista pitkiksi narikkajonoiksi asti. Tieto erityisestä illasta oli selvästi tavoittanut kohderyhmänsä.

Ohjelmiston valinnut ja kapellimestarina toiminut musiikinopettaja Jaakko Jauhiainen, Jyväskylä Sinfonia ja Kypärämäen koulun musiikkiluokat olivat yhdessä valmistelleet kolmen vartin pituisen matkan suomalaiseen mytologiaan ja kansantarustoon. Ilta koostui legendaarisen Jussi Rasinkankaan Toiseen maailmaan -albumilta tutuista kappaleista, joita Tomi Valon taltioimat hetket elävöittivät kauniisti. 5–12-vuotiaille lapsille suunnattu kokonaisuus oli menestys, josta yleisön seisten osoittamat suosionosoitukset lienevät selvin todiste.

Konsertti eteni näennäisen tarinallisessa viitekehyksessä. Vaikka neljä pientä kertojaa eläytyi rooleihinsa viimeisen päälle, jäin miettimään, voisiko juonta kuljettaa vielä elävämmin eteenpäin tehden myös välispiikeistä pidempiä ohjelmanumeroita? Repliikkejä ja tarinallisuutta olisi konserttiin sopinut enemmänkin. Nyt siirtymät kappaleiden välillä olivat nopeita eikä rekvisiittana olleita, paljon mediassakin puhuttaneita neljän tuulen lakkeja olisi mielestäni tarvittu vaikutelmia tehostamaan lainkaan.

Ilta oli paitsi moniaistillinen elämys, ennen kaikkea musiikillisesti korkeatasoinen. Jälleen kerran monipuolisuutensa osoittanut Jyväskylä Sinfonia veti ja Anne Federleyn täyteen iskuun valmentama, tarkka ja täsmällinen kuoro tasavahvoine, hämmästyttävän luontevine solisteineen työnsi. Upeiden stemmojen lisäksi musiikkiluokkalaisilta luonnistui niin erilaisiin rumpuihin tarttuminen kuin myös leikillisiä ja mukaansatempaavia lauluja sopusuhtaisesti täydentävät koreografiat. Erityisesti kappaleessa Sampo kuoron eri tahtiin ajoitetut liikkeet näyttivät suorastaan juhlallisilta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .