Konserttiarvio: Anna-Liisa Bezrodny ei voinut jättää ketään kylmäksi Jyväskylässä

Jyväskylä Sinfonia

Ranskalainen Mozart

Teatteritalolla 10.4.2019

Dylan Corlay, kapellimestari

Anna-Liisa Bezrodny, viulu

Konsertin ohjelma sisälsi pientä siroa ranskalaista sekä vakuuttavan esityksen W. A. Mozartin viulukonsertosta nro 3. Vaikka valitut teokset ovat usein kuultuja, tämän tyyppinen musiikki sopii hyvin Jyväskylä Sinfonialle sekä kokonsa että tyylinsä perusteella. Kapellimestari Dylan Corlay tasapainotti orkesterin taitavasti ja kiinnitti kiitettävästi huomiota pieniin yksityiskohtiin. Toisaalta kokonaissointi jäi hieman kovaksi.

Vähättelemättä muiden teosten esityksiä on sanottava, että Mozartin 3. Viulukonsertto G-duuri KV216 oli illan kohokohta. Anna-Liisa Bezrodny teki siitä varsin valloittavan esityksen. Hänen täyteläinen kaunis äänensä sekä selkeä varma tekniikka täydennettynä tunteen lämmöllä ja artikulaation selkeydellä ei voi jättää ketään kylmäksi. Lisäksi orkesterin sensitiivinen ote oli osana tätä vaikuttavaa esitystä.

Mielenkiintoinen teos oli myös Francis Poulencin Sinfonietta (1947). Se on tavallaan hieman erikoinen säveltäjän tyylille, koska taistelee monessa suhteessa hänen tyyliään vastaan. Kuitenkin teos on monipuolinen, hauska ja vauhdikas. Sen esitykseen oli saatu onnistuneesti kaikkia näitä elementtejä. Kapellimestari todennäköisesti tunsi teoksen hyvin ja sai välitettyä tämän onnistuneesti orkesterille. Myös esitys Ravelin Pavanesta kuolleen prinsessan muistolle oli tunnelmallisesti vaikuttava. Varsinkin käyrätorvisoolo oli tyylikäs.

Kapellimestri Corlayn musikaalinen johto oli tarkkaa ja perusteellista. Hänen johtamistapansa on selkeää ja yksinkertaista. Siinä ei ole mitään turhia teatraalisia elementtejä. Ohjelma oli huolella harjoitettu. Erityisesti kiinnitin huomiota hänen tehokkaaseen vasemman käden käyttöön.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .