Kova tunku museon seinälle

Jyväskylän taiteilijaseuran vuosinäyttelyyn haki 120 taiteilijaa, joista seuran jäseniä oli 64. Teoksia oli tarjolla yhteensä 290. Näyttelyyn valittiin 68 teosta 36 taiteilijalta, joista kahdeksan tuli seuran ulkopuolelta.

Yksi porkkana vuosinäyttelyyn haulle on pisteiden keruu. Kun näyttelyistä ja koulutuksista saatuja pisteitä on kertynyt tarpeeksi, taiteilija voi hakea seuran jäseneksi.

– Viisi pistettä on kokelasjäsenen ja kahdeksan täysjäsenen pistevaatimus, seuran puheenjohtaja Pekka Suomäki sanoo.

Se, että kuuluu seuraan, ei takaa töiden saamista vuosinäyttelyyn. Nelihenkisestä näyttelytoimikunnastakin kaksi jäi jurytyksen jälkeen niin sanotusti lehdelle soittelemaan.

– Kyllähän se vähän kirpaisee, kun oma työ ei mahdu mukaan, mutta sitten kun näin kokonaisuuden, ymmärsin, ettei se tähän olisi oikein sopinutkaan, toimikunnan jäsen Johanna Pisto toteaa.

– Moni taiteilija joka on hakenut museolta ulosjurytettyjä töitään, on todennut samaa nähdessään kuraattorina toimineen Veikko Halmetojan harmonisen näyttelykokonaisuuden.

Se, ettei työ mahdu mukaan, ei tarkoita, etteikö se olisi tarpeeksi hyvä. Se kertoo lähinnä siitä, että kurattoori on hyvä. Hänellä on selvä visio näyttelykokonaisuudesta ja hän pysyy visionsa takana.

– Tämä on tyylikäs ja ammattitaitoinen kokonaisuus, joka kuvaa hyvin paikallista taidetta, Pisto kiittelee.

Samat naamat taas – Jyväskylän Taiteilijaseuran 69. vuosinäyttely Keski-Suomen museossa 15.11.2014 –11.1.2015.

Lue lisää maanantain Keskisuomalaisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .