Krapulainen The Hearing nousi tämänvuotisen Jyrockin kohokohdaksi

“Onko kellään buranaa?”

“Ei mulla mitään krapulaa ole.”

“No mä vähän huijasin äsken, on oikeesti vähän krapula.”

Ringa Mannerin eli The Hearingin välispiikit Jyrockin päiväklubilla Vakiopaineessa olivat kenties koko festivaalin viihdyttävintä antia. Dagen efteristä kärsinyt artisti sai yleisön sympatiat puolelleen heti keikan alussa. Epäilemättä myös siksi, että aika moni yleisöstä pystyi samaistumaan Mannerin oloon lauantai-iltapäivänä riehakkaan festivaali-illan jälkeen.

Ja sen lisäksi Manner tarjoili yhden Jyväskylän keikkakevään parhaimmista esiintymisistä. Uskomattomalla äänialalla varustettu Manner esiintyi minimalistisesti samplerien ja looppereiden avustamana ja sai yleisön silminnähden ällistymään. The Hearingin kerroksittain rakentuva elektroninen pop on harvinainen taidonnäyte paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti.

Manner on vaivihkaa noussut yhdeksi kotimaisen musiikin kiinnostavimmista nimistä. Pintandwefallista tunnetuksi tullut ja sittemmin The Hearing -nimellä kaksi erinomaista soololevyä julkaissut artisti on mukana myös uudessa Ruusut-yhtyeessä, jonka myöhemmin tänä vuonna ilmestyvästä debyyttilevystä tulee todennäköisesti yksi vuoden keskeisimpiä tapauksia kotimaisessa popmusiikissa.

Kuten Pekko Käppi & K.H.H.L. viime vuonna, myös tänä vuonna päiväklubin esiintyjä veti festivaalin parhaimman keikan.

Varsinaisella festivaalilla Ilokivessä jatkettiin täysin toisenlaisissa tunnelmissa, kitararäimeen vietävänä. Teksti-TV 666 loi viiden kitaristin voimin vakuuttavaa melodista melua. 

Yläkerrassa pelkissä kalsareissa esiintynyt Versace Henrik esitteli sisäänpäin kääntynyttä emoräppiään, mutta alakerran pääesiintyjä Ruudolfilla ei ollut sisäänpäin käpertymisestä tietoakaan. Massiivisella itservarmuudella varustettu, uutta levyä miltei 10 vuoden tauon jälkeen valmisteleva artisti ei malttanut vielä paljastaa yleisölle uusia biisejä, vaan tyytyi esittämään vanhoja hittejään. Niiden esittäminen näytti harmittavan myös artistia itseään, joka selitteli biisien välissä tulleensa esiintymään vain rahan vuoksi. Kautta linjan levottomista välispiikeistä oli vaikea sanoa, milloin hän oli tosissaan ja milloin ei.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .