Kreetta Onkeli kisaa Finlandia Juniorista

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Junior -palkintoa tavoittelee kuusi teosta.

Yksi ehdokkaista on Luhangassa ja Joutsassa varttuneen Kreetta Onkelin lastenromaani Poika joka menetti muistinsa (Otava).

Muut ehdokkaat ovat Marja Björkin romaani Poika (Like), Ville Hytösen ja Matti Pikkujämsän lastenkirja Hipinäaasi, apinahiisi (Tammi), Jukka Laajarinteen ja Timo Mänttärin kuvakirja Isä vaihtaa vapaalle (WSOY), Heli Laaksosen ja Elina Warstan murrerunoteos Aapine (Otava) sekä Ville ja Aino Tietäväisen sarjakuvateos Vain pahaa unta (WSOY).

Suomen Kirjasäätiön myöntämän palkinnon arvo on 30 000 euroa, ja se jaetaan tämän kuun 26. päivä. Ehdokkaiden joukosta valitsee voittajan Duudsonit-ryhmän Jarno Leppälä eli Jarppi.

Ehdokkaat nimesi valintalautakunta, jonka puheenjohtajana toimi arkkitehtuurikasvattaja Mervi Eskelinen. Muut jäsenet olivat äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Penjami Lehto sekä toimittaja ja juontaja Jenni Pääskysaari.

Viime vuonna Finlandia Juniorilla palkittiin Christel Rönnsin kirjoittama ja kuvittama lastenkirja Perin erikoinen muna (Schildts & Söderströms).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.