Kristiina Wheeler - Sirpaleista koottu

2/5

Kristiina Wheeler on tv:stä tuttu juontaja-laulaja, joka sai kaksi kieltä syntymälahjana. Esikoislevy vuodelta 2008 on englantia, toisella luotetaan äidinkieleen. ”Oon käyny helvetin läpi”, toteaa Wheeler albuminsa kiitosrimpsussa, ja tekee arvostelun vähän vaikeaksi.  Levyn nimi Sirpaleista koottu kertoo täsmälleen, mistä on kyse: hajonneesta unelmasta, särkyneestä sydämestä ja murtuneesta mielestä, jotka viime kädessä sumentavat arvostelukyvyn.

Paras biisi löytyy bonusraidalta. Se on Kiitos kun muistit, joka soi myös Napapiirin sankarit -elokuvassa jo vuonna 2010. Kappaleessa on sellaista vaivattomuutta, jota tämän lajin popilta toivoo ja se esittelee levyn lovestoreista kestävimmän. Tyyli on lainattu Nylon Beatin ikivihreästä, Rakastuin mä luuseriin.

Sitä ennen vehdataan niin törkeän pitkään, että mieli eksyy kuriositeetteihin. Esimerkiksi kolmannen biisin (Olet tässä) kohdalla kitararaita tuo mieleen Scandinavian Music Groupin – siellähän Joel Melasniemi onkin, kitaran kera apulaistuottajana.

Mia Pajunen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.