Kulttuuriministeri jää pois Musiikkitalon avajaisista

Helsingin Musiikkitalo avataan kutsuvieraille keskiviikkona. Konserttiin saapuu liike-elämän, kulttuurin ja valtiovallan edustajia, muun muassa pääministeri Jyrki Katainen, joka pitää myös puheen. Sen sijaan kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäkeä ei juhlissa nähdä. Hän seuraa samaan aikaan Latviassa Suomen ja Kroatian välistä koripallo-ottelua.

Sihteerinsä mukaan Arhinmäki ei ole menossa konsertteihin myöskään 1. ja 2. syyskuuta, jolloin yleisö pääsee arvioimaan salin akustiikkaa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen jää niin ikään Mongolian-matkansa vuoksi pois ainakin kutsuvieraskonsertista.

Avajaisiin on tulossa runsaasti taiteilijoita, muun muassa kapellimestari Susanna Mälkki, oopperalaulajat Monica Groop ja Matti Salminen sekä pianisti-kapellimestari Olli Mustonen.

Uudet konserttitalot kiinnostavat aina myös ulkomaista mediaa. Helsinkiin on tulossa noin 40 toimittajaa Euroopasta ja Yhdysvalloista, muun muassa BBC:n legendaarinen Norman Lebrecht.

Konserttien ohjelmassa on muun muassa Sibeliuksen Finlandia ja Tapiola, Sibelius-Akatemian kavalkadi sekä Stravinskyn Kevätuhri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.