Suomen korkein puukerrostalo tavoittelee arkkitehtuurin Finlandiaa

Kuokkalassa sijaitseva Puukuokka-puukerrostalo on ehdolla tämän vuoden arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi. Puukuokan on suunnitellut arkkitehti Anssi Lassilan OOPEAA-toimisto. Kahdeksankerroksinen Puukuokka on Suomen korkein puukerrostalo.

"Puukuokka on uusi ja tuore puheenvuoro korkeatasoisen asuntorakentamisen puolesta. Kahdeksankerroksisen puisen rakennuksen arkkitehtuuri on eheä kokonaisuus sekä hieno osoitus siitä, miten hyödyntämällä uusia tuotanto- ja valmistusmenetelmiä on mahdollista luoda yksilöllistä ja persoonallista asuntoarkkitehtuuria", perusteli esiraati valintaa.

Yhteensä esiraadin valitsemia ehdokkaita on viisi. Puukuokan lisäksi ehdolla ovat kulttuurikeskus Kangasala-talo Kangasalalla, Merenkulkijanrannan asuinkerrostalot Helsingissä, Opinmäen koulu Espoossa ja OP Ryhmän uudet toimitilat Helsingissä.

Palkinnon saajan valitsee säveltäjä Kaija Saariaho. Voittaja julkistetaan 23. syyskuuta Helsingissä.

Palkinto myönnetään nyt toisen kerran. Viime vuonna se myönnettiin Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen Varsovaan suunnittelemalle Puolanjuutalaisten historian museolle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .