Kuoreveden kesäteatteri - Peppi Pitkätossu Ensi-ilta 29.6. 2014

Tämä punatukkainen tyttö on aikamoinen tapaus. Vahva, itsepäinen ja villi. Joidenkin mielestä aivan kamala kakara, toisten mielestä kiltti ja mielenkiintoinen. Sehän on tietenkin Astrid Lindgrenin luoma satuhahmo Peppi Pitkätossu. Peppi kavereineen valloittaa tänä kesänä Kuoreveden kesäteatterin Maria Halmisen ohjauksessa, ja tekee sen varsin vakuuttavasti.

Peppi jaksaa kiehtoa uudelleen ja uudelleen niin pieniä kuin vähän isompiakin. Kun pientä katsojaa riemastuttaa apina (Laura Viitiö) sekä hassut poliisit (Pentti Ruukki ja Lauri Salminen), voi isompi katsoja samalla miettiä myös näytelmän yhteiskunnallista puolta.

Esitys nojautuu tietenkin paljon Peppiin. Ja sehän sopii mainiosti, kun rooliin on löytynyt näin taitava näyttelijä! Nuori Janina Reini suoriutuu vaativasta urakastaan erinomaisesti. Varmaa ja reipasta esiintymistä on ilo katsoa. Tämä Peppi laulaa, heittää kärrynpyöriä ja hyppelee juuri niin kuin kuuluukin. Toivon ja uskon, että Reini nähdään teatterinlavoilla vielä monta kertaa.

Esiintyjien ikäskaala on laaja. Hyvä, että pääosissa on nimenomaan nuoria. Eveliina Leppä Annikana ja Iiro Suppula Tommina tekevät hienot roolityöt. Myös Laura Viitiö Herra Tossavaisena on oikein suloinen ilmestys.

Tapahtumat soljuvat eteenpäin luontevasti, vaikka pientä haparointia ensi-illassa oli havaittavissa. Lavasteita ja tilaa käytetään monipuolisesti, esimerkiksi koululuokka muuntuu kahvikutsujen näyttämöksi Pepin temppuillessa etualalla. Myös vuorovaikutus yleisön kanssa on ilahduttavaa.

Vaikka keli ensi-illassa olikin kylmä ja sateinen, se ei häirinnyt näyttelijöitä, eikä yleisössä sadevaatteissa istuvia lapsia. Riemukkaimmat reaktiot irtosivat poliisien toilaillessa lavalla. Ja onhan se hauskaa, etteivät aikuiset miehet saa kiinni yhtä pientä tyttöä. Sopivasti jännitystä mukaan toivat rosvot (Tani Lindroos ja Reijo Väisänen), ja olihan merirosvojoukkokin aika jännä. Nauraa sai myös vakaville tädeille (Maarit Salminen ja Maija Patamäki), jotka yrittivät epätoivoisesti saada Peppiä ruotuun.

Kaikenkaikkiaan Peppi Pitkätossu tarjoaa koko perheelle mukavaa katsottavaa, josta ei menoa ja meininkiä puutu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.