Kvelertak Meir

Norjan tämän hetken mielenkiintoisin rockbändi on tässä. Äidinkielellään laulava Kvelertak yhdistelee maansa rockperinteitä persoonallisesti ja erittäin toimivasti. Bändin armottomasti päällehyökyvässä myllytyksessä yhdistyvät Turbonegro-vaikutteinen katurock ja norjalaisen musiikkimaailman kenties tunnetuin anti maailmalle, eli black metal.

Tämä resepti huomattiin toimivaksi jo yhtyeen kahden vuoden takaisella nimettömällä debyytillä. Sen seuraaja Meir (suomeksi Enemmän) jatkaa suoraan siitä, mihin edellinen levy jäi, lunastaen samalla nimensä antaman lupauksen.

Turbonegron ja klassisen hard rockin vaikutteet melodisine kitaraharmonioineen kuuluvat Meirillä ennen kaikkea soitannollisesti. Solisti Erlend Hjelvikin hardcoren ja blackmetalin välisestä maastosta kumpuava laulu on sen sortin kurlausta, että sisäsiistiin ilmaisuun tottuneiden korvissa varmasti rutisee ja pahasti.

Kvelertak vyöryttää musiikkinsa kuuntelijan päälle vuonoilta puhaltavan myrskytuulen lailla, sellaisella kiihkolla kuin jokainen nuottinsa saattaisi jäädä viimeisekseen.

Ensimmäisenä singlenä ja videona julkaistu Bruane brenn kiteyttää albumin linjan ollen samalla sen kirkkain timantti. Viisu on yhdistelmä brutaalia ruhjomista ja lihakoukun lailla tarttuvaa melodisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.