Kymmenet kirjailijat eri puolilta maailmaa saapuvat Lahteen pohtimaan kansallisen kirjallisuuden ja nykymaailman suhdetta

Teemana on "Samassa maailmassa", jonka kautta pohditaan muun muassa sitä, mitä kansallinen kirjallisuus tarkoittaa tämän päivän maailmassa.

Lahden kirjailijakokoukseen kokoontuu tänään ja huomenna kuutisenkymmentä kirjailijaa eri puolilta maailmaa keskustelemaan kirjallisista ja yhteiskunnallisista asioista.

Teemana on "Samassa maailmassa", jonka kautta pohditaan muun muassa sitä, mitä kansallinen kirjallisuus tarkoittaa tämän päivän maailmassa. Joka toinen vuosi pidettävä kokous järjestetään nyt jo 28. kerran.

Kirjailijat ovat perinteisesti kokoontuneet Mukkulaan paria kertaa lukuun ottamatta, mutta tällä kertaa kokoustetaan Lahden kansanopistossa kaupungin keskustassa.

Ulkomaisia kirjailijoita tulee kymmenestä maasta, kaukaisimmat Japanista, Nicaraguasta ja Australiasta.

Uudempaa tuotantoa on suomennettu muun muassa ruotsalaisilta Petteri Nuottimäeltä ja Lena Anderssonilta sekä virolaiselta Ilmar Taskalta.

Huomenna päivällä kirjailijat lukevat tuotantoaan alkukielillä proosamatineassa Lahden pääkirjaston auditoriossa ja illalla esittelevät moninaisia taitojaan Open mic -tilaisuudessa ravintola Tirrassa.

Kansainvälinen runoilta järjestetään puolestaan Lahden konserttitalon Felix Krohn -salissa lauantai-iltana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.