LACUNA COIL - Shallow Life

LACUNA COIL
Shallow Life
Century Media
Italian goottimetalliylpeys Lacuna Coil päätti ryhtyä elämään vaarallisesti. Paradiselostien teko eli musiikin suunnan radikaali muuttaminen on bändille kuin bändille riski.

Lacuna Coil ei ole tehnyt täyttä 180 asteen käännöstä, mutta tanssibiittien ja pop-elementtien integrointi goottimetalliin on silti jotain enemmän kuin vain nykäys ohjauspyörässä.

Shallow Life kuulostaa toki edelleen Lacuna Coililta. Cristina Scabbian hunajainen nasaali viekoittelee ja Andrea Ferron huuto luo jylhää kontrastia. Särökitaroitakin piisaa, mutta jyhkeämpään Lacunaan tottuneelle turhan niukasti.

Etenkin kiekon keskivaiheilla mennään jo rasittavan kauas discolattialle. Eurodancen epäpyhään tyyliin alkava I Like It on sentään vielä menettelevä menopala, mutta konebiitillä tahditettu The Pain on silkkaa surkeutta.

Ironista Shallow Lifessa on se, että soiton kulkiessa kohti keskikertaisuutta, keskitempoa ja salonkikelpoista muoviheviä, löytää Scabbian laulu yhä iskevämmän muodon. Laulumelodiat ovat paikoin upeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.