LENNI-KALLE TAIPALE - Piano

LENNI-KALLE TAIPALE
Piano
Warner Music
Nimestä huolimatta Lenni-Kalle Taipaleen uusin ei ole soolopianomusiikkia. Kaikki kappaleet ovat Taipaleen ja vaihtuvien solistien tekemiä.

Solistilista on nimekäs, ja takaa musiikille monenlaista yleisöä. Levyn laulajia ovat mm. Juha Tapio, Maija Vilkkumaa, Vesa-Matti Loiri ja Mikko Kuustonen.

Kun kappalevalikoima on niinkin puhkilaulettua kuin ovat esimerkiksi Päivänsäde ja menninkäinen ja Syksyn sävel, odotukset eivät ennakolta nousseet korkealle.

Taipale ohjaa kuitenkin joukkoaan täysverisellä muusikkoudella. Kaikki solistit onnistuvat tulkinnoissaan, vaikka puhtaasti osaamisen puolesta joukko on kirjavaa. Pääasia on että herkät tunnelmat välittyvät, ja kuluneisiin viisuihin on saatu sittenkin luotua uutta henkeä.

Yleissävy on rauhallisen laulelmallinen, pianosovitusten seilatessa lähinnä viihdemusiikin alueella satunnaisin jazz-sävytyksin. Nättien laulujen joukosta erottuvat omiksi huipuikseen instrumentaalit yhdessä hanuristi Maria Kalaniemen, pianisti Iiro Rantalan ja viulisti Pekka Kuusiston kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.