Lamb of God: VII – Sturm und Drang

Lamb of God

VII – Sturm und Drang

Nuclear Blast

Arvio: 4/5

Lamb of Godin seitsemäs levy alkaa tyylikkäästi. Still Echoes murisee ja mörisee vihaisesti, yhdistäen vanhan koulukunnan death metal -riffittelyn ja blast beat -rumpaloinnin groovaavaan nykymetallisoundiin.

Bändin alkupään tuotantoa muistuttavaa materiaalia löytyy VII – Sturm und Drangilta enemmänkin, vaikka Lamb of God jatkaa muutaman edellisen albuminsa viitoittamalla tiellä. Levy tarjoaa monen nykyorkesterin levyiltä tuttua kuivaa ja ylituotettua metallikitarasoundia millintarkasti paukutettujen rumpuraitojen kera. Onneksi syvän etelän groovea ei ole täysin uhrattu robottimaiselle soitolle.

Laulaja Randy Blythen elämä muuttui kertaheitolla vuonna 2012. Hänet pidätettiin Prahassa kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Hän oli tönäissyt keikalla lavalle luvatta tulleen fanin takaisin yleisön sekaan. Fani löi päänsä ja kuoli myöhemmin vammoihinsa. Blytheä ei todettu syylliseksi, vaan tšekkiläisen tuomarin mukaan keikkajärjestäjä ja järjestysmiehet eivät olleet tehneet töitään kunnolla.

Jos tapauksesta jotain positiivista pitää keksiä, niin laulaja on purkanut pahan olonsa ja ristiriitaiset tunteensa tälle levylle. Esimerkiksi 512-kappale on nimetty sen sellin numeron mukaan, jossa Blythe vietti yli viisi viikkoa. Hienolla kertosäkeellä varustettu biisi käsittelee vankeutta laajemmasta näkökulmasta kuin vain hänen omien kokemustensa kautta.

Sturm und Drang on Lamb of Godin monipuolisin ja sävellystensä puolesta paras levy sitten vuoden 2004 Ashes of the Waken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.