Lapinpolthajat: III

Lapinpolthajat

III

Kämäset levyt / Stupido

Arvio: 4/5

Lapinpolthajat sekoittaa vanhaan punkrockiin sopivasti suomalaista hardcorepunkkia, lisää soppaan huikeita sanoituksia ja tarttuvia kertosäkeitä sekä laittaa kanteen Mannerheimin ratsastamaan yhdessä Tom of Finlandin kanssa.

Siinä pähkinänkuoressa Lapinpolthajien resepti kolmannelle albumilleen. Temmot ovat vauhdikkaita läpi levyn, mutta iskevyys ei perustu raakaan aggressioon vaan hyviin ja tarttuviin sävellyksiin sekä mainioihin sanoituksiin.

Laulaja Tommon ilmaisu on juuri riittävän selkeää, että oivaltavat sanoitukset pääsevät oikeuksiinsa. Vaikka uima-altaaseen kakkiminen ja autistin löylyintoilu hihityttävätkin hetken, niin sanoitukset ovat täynnä yhteiskunnan epäkohtien osoittamista. Ne on tehty sen verran nokkelalla tavalla, että lyyrikkoja miellyttää, mutta riittävän yksinkertaisesti, että tyhmemmätkin tajuavat mistä on kyse. Hieman humoristisen perusvireen kanssa kappaleet perhesurmista ja vammaisten oikeuksista kuulostavat vielä vakuuttavammilta.

Soundit ovat sopivan eloisat ja rosoiset. Kappaleet on sävelletty sen verran samasta puusta, ettei paras terä kanna ihan loppuun asti, vaikkei pituutta ole 25 minuuttiakaan.

Kaikkiaan levy on perhanan hyvä ja a-puolen hitit Veepee saunoo ja Espooseen ovat parhaita punk-kappaleita pitkään aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.