Lapinpolthajat: III

Lapinpolthajat

III

Kämäset levyt / Stupido

Arvio: 4/5

Lapinpolthajat sekoittaa vanhaan punkrockiin sopivasti suomalaista hardcorepunkkia, lisää soppaan huikeita sanoituksia ja tarttuvia kertosäkeitä sekä laittaa kanteen Mannerheimin ratsastamaan yhdessä Tom of Finlandin kanssa.

Siinä pähkinänkuoressa Lapinpolthajien resepti kolmannelle albumilleen. Temmot ovat vauhdikkaita läpi levyn, mutta iskevyys ei perustu raakaan aggressioon vaan hyviin ja tarttuviin sävellyksiin sekä mainioihin sanoituksiin.

Laulaja Tommon ilmaisu on juuri riittävän selkeää, että oivaltavat sanoitukset pääsevät oikeuksiinsa. Vaikka uima-altaaseen kakkiminen ja autistin löylyintoilu hihityttävätkin hetken, niin sanoitukset ovat täynnä yhteiskunnan epäkohtien osoittamista. Ne on tehty sen verran nokkelalla tavalla, että lyyrikkoja miellyttää, mutta riittävän yksinkertaisesti, että tyhmemmätkin tajuavat mistä on kyse. Hieman humoristisen perusvireen kanssa kappaleet perhesurmista ja vammaisten oikeuksista kuulostavat vielä vakuuttavammilta.

Soundit ovat sopivan eloisat ja rosoiset. Kappaleet on sävelletty sen verran samasta puusta, ettei paras terä kanna ihan loppuun asti, vaikkei pituutta ole 25 minuuttiakaan.

Kaikkiaan levy on perhanan hyvä ja a-puolen hitit Veepee saunoo ja Espooseen ovat parhaita punk-kappaleita pitkään aikaan.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Kriitikon sydäntä särkee: jatko-osa ei yllä kulttielokuvaksi nousseen Iron Skyn tasolle

"Että katsoja poistuu salista kosketettuna, sellainen naiivi unelma mulla on", sanoo Jarno Kuosa – hänen ohjaamansa Sydänmaa on kaupunginteatterin kevään päätuotanto

Taiteen ja tieteen tukija Keski-Suomen kulttuurirahasto tukee ensimmäistä kertaa pelialaa sekä taidetta hoitolaitoksiin – apurahoja jaetaan tänä vuonna 620 000 euroa

Suomalainen suursarja esittää ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä – pääosissa Pohjoismaiden suurimpia tähtiä

Taidekeskus Salmela juhlii kesällä 30-vuotisuuttaan – mukana muun muassa Rafael Wardi, Samuli Alonen ja Juhani Saksa

Jyrockin esiintyjistä yli puolet naisia – indiemusiikin festivaalia vietetään Ilokivessä

Suru ja taikuus pokkasivat Suomen Nuorisokirjailijoiden palkinnot

Teatteriarvio: Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen robottinäytelmän nostattamat ajatukset ovat polttavia ja perustavanlaatuisia, eikä niitä voi kytkeä pois päältä

Jyväskylän kaupunginteatteri esittelee kevätkauttaan yleisötapahtumassa tiistaina

Jaakko Kuusisto sävelsi Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-voittaja-romaanista oopperan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.