Lapsille vai ei?

KAKSI MESTARIA

(The Forbidden Kingdom)Kaksi mestaria -elokuvaa vaivaa sama ongelma kuin Narnia-trilogian toista osaa Prinssi Kaspiania: kohderyhmä tuntematon. Tarina on lapsellinen, mutta väkivaltaa yllin kyllin.

Ihmettelen, jos maailmassa riittää niin paljon lapseksi jääneitä aikuisia, että näitä syvyydeltään ja älyltään latteita tuotantoja todellakin kannattaa tehdä. Vaiko onko niin, että huolimatta suorasukaisesta väkivallasta ja ikärajoista, nämä elokuvat ovat erityisesti suunnattu lapsille.

Tarinassa amerikkalainen finninaama Jason ( Michael Angarano) on hullaantunut kung fu/honkong-osastosta ja pyörii kiinalaiskaupunginosassa, josta on löytänyt vanhan kauppiaan Hopin, joka toimittaa uskotulleen "sumeita leffoja sairaan halvalla". Myyttiset kiinalaiset tarut tunkeutuvat Jasonin uniinkin ja törmättyään Hopin kaupan takahuoneessa kultaiseen sauvaan paljastuu, että Jason on valittu toimittamaan sauva takaisin oikealle omistajalleen, anarkistiselle Apinakuninkaalle, jolta ilkeä ja kateellinen Jade-sotamestari on huijannut sauvan ja kivettänyt tämän patsaaksi.

Portittoman portin kautta Jason imaistaan taivaallisen Jadekeisarin hallitsemaan tarunhohtoiseen Kiinaan, jossa sankarimme saa oppaikseen juopon mestarin ( Jackie Chan), hiljaisen munkin ( Jet Li) ja kostoa janoavan neidon, Kultaisen Varpusen ( Yifei Liu).

Loppu onkin - AH-UH-VVHUH-TSSAH-JOH-HHAAA-UNGH.

Äkkinäinen arvaukseni on, että kung fu -leffojen ystävätkin pitävät tätä elokuvaa ajatukseltaan ja toteutukseltaan latteana. Kun jossain kohtaa olis sitä viisautta! Ihmettelen miksi mestarit Chan ja Li lähtevät tällaiseen mukaan - vai onks ne ees mestareita?

PAULIINA SIEKKINEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.