Lasten levyt

ORFFIT

Puntari

* * * *

Lasten kestosuosikki Tohtori Orff ja Herra Dalcroze lyhensi nimensä, mutta musiikin taso ei ole siitä laskenut. Orffien soitossa on raikulimaista rock'n'roll -energiaa. Pehmeästi svengaava soundi tuntuu paranevan levy levyltä.

Tarinoiden tyylilaji on hassu. Aiheet tavoittavat lapsen maailman hienosti. 16 kappaleen levyn päättää Juice Leskisen Pieksämäen asemalla-bluesia mukaileva Koiramäen kirjastossa, jossa on 26 säkeistöä.

TIMO LIEVEMAA & JUSSI SIUKOLA

Hassu leipuri

* * *

Jyväskyläläisten Timo Lievemaan ja Jussi Siukolan yhteistyö alkoi vuonna 1983 Dixie Fried -rockabilly-yhtyeessä. Herrojen eläinaiheisia lastenlauluja sisältävä Hassu Leipuri -levy kulkee 14 kappaleen matkan Krocotiilirok-rockabillysta Sombrero Satu -flamencoon.

Soitto ja tyylit ovat leipureilla hallussa. Persoonallinen heittätyminen on hetkittäin haaste. Irtonaisin tunnelma on La Bamba -henkisessä Ripidamissa. Laulaa aurinkopuu -kappale on jopa pelottava. Tiina Lievemaan kansitaide ilahduttaa.

EMMA SALOKOSKI & UMO

Rytmihyrrä/Rytmyra

* *

Rytmihyrrä-levyllä on 21 eläinaiheista kappaletta. Ne lauletaan suomeksi ja ruotsiksi.

Sävellykset ovat jännittäviä ja soitto on ammattitaitoista. Kokonaisuus jättää sielun kylmäksi, koska Emma Salokosken imelä, tätimäinen ja hieman terävä laulu ei kuulosta hyvältä.

PETRI KAIKOSUO

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.