Laukaalainen valokuvaaja hyppäsi Iron Sky -kaartiin

Valokuvaaja Tomi Tuuliranta on päässyt tieteiselokuvan teon näköalapaikalle. Laukaassa asuva mies on pestattu still-kuvaajaksi Iron Sky: The Coming Race -elokuvaan eli dokumentoimaan sen syntyvaiheita kameralla.

Tuotantoyhtiö käyttää valokuvia elokuvan markkinoinnissa ja sosiaalisessa mediassa.

Esituotantovaiheessa oleva elokuva on vienyt Tuulirantaa tänä syksynä jo useaan otteeseen Helsinkiin. Siellä hän on kuvannut muun muassa näyttelijöiden valintatilannetta ja joukkorahoituskampanjaan tarkoitetun plea-videon tekemistä. Ensimmäinen versio käsikirjoituksesta on annettu kommentoitavaksi muutamille faneille, jotka ovat olleet tukemassa elokuvan valmistumista, ja myös sitä tapaamista Tuuliranta oli dokumentoimassa.

Elokuvan varsinaiset kuvaukset alkavat ensi loppukeväällä, ja Tuuliranta kuvaa vaiheita siihen asti, kun elokuva kesällä 2016 valmistuu.

– Kaukainen haaveeni on ollut, että pääsisin kuvaamaan leffamaailmaa, ja tässä nyt ollaan. Vähän kuin lottovoittajana, hän nauraa.

Sanomattakin on selvää, että Tuuliranta, 37, on scifi-fani.

– Tieteiselokuva on kiehtonut minua ala-asteelta asti. Tähtien sodat ja Star Trekit on katsottu ja avaruuspelejä pelattu. Siinä asiassa olen ikuinen pikkupoika.

Ensimmäinen Iron Sky -elokuva keräsi sekä kehuja että moitteita, ja Tuuliranta itse tykkäsi.

– Jo lähtökohta oli hauskalla tavalla hullu, natsit pakenee Kuuhun. Se on hieno elokuva.

Kun jatko-osan tekeminen ei vaadi läsnäoloa, Tuuliranta tekee työtään studiollaan Laukaassa mm. muotokuvien ja erilaisten tapahtumien kuvaajana. Kokemusta on kertynyt myös vaativista kuvaustilanteista, ja siitä on hyötyä myös elokuvan still-kuvauksessa. Mutta ”nöyränä ollaan liikenteessä”, hän sanoo.

– Nautitaan ja tehdään hyvä työ. Tästä tulee mieletön seikkailu, Tuuliranta uskoo.

Lue lisää torstain Keskisuomalaisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .