Lauri Porra: Flyover

Lauri Porra

Flyover

Texicalli Records

Arvio: 4/5

Moni tuntee bassovirtuoosi Lauri Porran hevibändi Stratovariuksesta tai Emma Salokosken Ensemblestä. Nyt kun Porran sooloura alkaa saada yhä enemmän painoarvoa, basistista kirjoitettaessa muistetaan yleensä mainita kaksi isoa taustahahmoa, Pekka Pohjola ja Jean Sibelius.

Siinä missä Porran isoisoisä Sibelius on lähinnä kiinnostava vetoapu, Pohjolan esilletuonti on ollut musiikillisesti perusteltua.

Progeilevasti maalailevaa instrumentaalirockia on tehty jo pitkään, mutta vasta nyttemmin siitä on kasvamassa Suomessakin genrentynkää kun tekijöitä alkaa olla tarpeeksi. Pohjolan vanavedessä ovat Porran ohella seuranneet näyttävimmin Anssi Tikanmäki, XL yhtyeenä ja Arttu Takalo soolona.

Pohjolan tavoin Porrakin tuntee viehtymystä sinfonisuuteen. Entropia-sähköbassokonserton kantaesitys on tuoreessa muistissa ja myös Flyoverilla on muutamalla kappaleella mukana sinfoniaorkesteri.

Porran tuoreesti melodinen ja rytmiikaltaan poksahtelevan energinen proge innostaa kuitenkin yhtyeformaatista riippumatta. Samalla ne taustan jättiläiset voi ensin kohteliaasti huomioida ja sitten jo unhoittaa, tässä seisoo basisti ja säveltäjä vankasti omilla jaloillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.