Levyarvio: Absurdia torvimusiikkia

Turskan Barahdus

Turahduksia

Omakustanne

Arvio: 4/5

Kalaisalta kalskahtavan Turskan Barahduksen syvin olemus paljastuu, kun nimeen sisältyvän sananmuunnoksen kääntää toiseen suuntaan. Ville Huovisen ja Kalle Keräsen muodostaman jyväskyläläisduon pääasialliset soittimet ovat baritonisaksofoneja eli ”barskoja”, joiden matalalta möyryävä soundi tuo mieleen yhdysvaltalaisen Morphine-yhtyeen sekä big bandien muhkean soinnin.

Osuvasti nimetty esikoisalbumi Turahduksia on puhdas instrumentaalilevy. Kaksikko säestää turahduksiaan kahdella jalalla poljettavalla rummulla, ja lisäävät näin kappaleisiin monotonista rytmiä. Rytmi on muutenkin keskeinen elementti kaksikon sävellyksissä.

Instrumentaalimusiikki on levymitassa haastava laji, mutta Turskan Barahdus onnistuu siinä omalla kotikutoisella tavallaan. Vaikka kaksikon katusoittomainen ilmaisu hakee vielä paikoitellen muotoaan, albumilta löytyy sellaisia helmiä kuten Pandat saapuu, Nivala ja Kasetti rispaa, joiden tunnelmassa on jotakin varsin koukuttavaa. Miellyttävää lisäboostia mielikuvitukselle tarjoaa kappaleiden absurdi otsikointi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .