Levyarvio: Animal Collective: Tangerine Reef -Vaivaannuttavaa vaikerrusta

Tangerine Reef

Animal Collective -yhtyeen yhdessä Coral Morpholocig -duon kanssa tekemän audiovisuaalisen taideteoksen ääniraita on nyt julkaistu levynä, joka ei toimi itsenäisenä teoksensa lainkaan. Kokonaisuuteen kuuluva liikkuva kuva löytyy esimerkiksi YouTubesta, mutta nyt on tarkoitus arvottaa musiikkia.

Tangerine Reef on teemalevy koralliriuttojen kauneudesta ja niiden nykytilasta ihmisen toimien seurauksena. Aihe on tärkeä, mutta psykedeliaa ambient-äänimaisemiin yhdistävä ilmaisu täysin yhdentekevää. Aiemmillakin Animal Collectiven levyillä muoto on usein tullut ennen sisältöä, mutta niissä on ollut edes jotain tarttumapintaa.

Vedenalaisen maailman äänet ovat parhaimmillaan kauniita, mutta Avey Tare kuulostaa laulaessaan siltä kuin olisi hukkumassa. Ehkä se on tarkoituskin, sillä koralliriutat ovat riutumassa hengiltä. Albumin ambient-pulputus ja improvisaatio aukesi noin kymmenen kuuntelukerran jälkeen, mutta jos itsetarkoituksellinen kikkailu herättää mielentilasta riippumatta edelleen halun hajottaa paikkoja, niin jokin on pielessä.

Tangerine Reefin vellova äänimassa ja vaikerrus kuulostaa huonolta vitsiltä. Kokonaisuudesta irrotettuna musiikki on täysin sietämätöntä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .