Levyarvio: Autiomaan levy on arktisen folkpunkin lumoa

Autiomaa

Hautaa surusi maahan

Stupido Records

Arvio: 4/5

”Arktinen folkpunk” on odottamaton kuvaus musiikkityylistä. Kylmien ja koleiden mielikuvien sijaan tämän aallon äänitorvi Autiomaa kuulostaa toisella albumillaan vetreältä ja hehkuvalta.

Akustisvetoinen, arkaa americanaa tarjoava Hautaa surusi maahan yllättää paikoin rikkovan rehellisillä teksteillään, jotka sopivat rosoisiin tulkintoihin ja kansanlaulunomaisiin melodioihin hurmaavan hyvin.

Tarkkakorvainen voi aistia Autiomaassa hienovaraista Paavoharjua, mikä viimeistelee kokonaisuuden päävärejä laveammaksi paletiksi. Konkreettinen kohellus ja mantramainen melankolia vuorottelevat läpi albumin, jolla yhtye on parhaimmillaan sydänverellä kirjoitetuissa, tarttuvissa tarinoissa. Tällaisia edustavat muun muassa avauskappale Eipäs tiennyt Anna sekä Maailmanlaidan kapakka.

Se, että yksinkertaisista aineksista onnistuu taikomaan nautinnollisen, esteettisen ja persoonallisen ruokalajin osoittaa paitsi harjaantuneisuutta, myös ihailtavaa itseluottamusta. Autiomaa tarjoaa kuulijalle mahdollisuuden, johon tarttuminen on vapaaehtoista, mutta antoisaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.