Levyarvio: Babyt on jo isoja

Pintandwefall

Red and Blue Baby

Svart Records

Arvio: 4/5

Joko siitä on kymmenen vuotta, kun Pintandwefall räjäytti tajuntoja aikaan ennen Räjäyttäjiä? Useat olivat ne keikat, joilla tuli hurmoksen vallassa pogottua Pinttareiden anarkistis-hurmaavan zorrotyttörockin tahtiin.

Yhtyeen ensimmäinen albumi Wow! What Was That, Baby? (2007) oli räiskyvillä soundeilla soivaa garagea, jossa pähkähullu hittiviisu seurasi toistaan. Kakkosalbumi Hong Kong, Baby (2009) ei vanginnut enää samaa energiaa, ja siitä tähän päivään onkin pitkä pätkä jolloin emme juuri nähneet.

Red and Blue Baby (nokkelimmat havaitsevat kuvion) on Pintandwefallin viides täyspitkä. Yhtye ei edes yritä heittää sitä volttia, millä saapui yleisön tietoisuuteen, ja hyvä näin. Timanttiset riffit ja wow-kertsit ovat vaihtuneet Risto Ylihärsilän tuottamaan seesteisyyteen. Seksin sijaan lauletaan eroamisesta. Ja merieläimistä. Jotkut asiat eivät onneksi mene minnekään.

Myös yhtyeen anarkistinen ja persoonallinen ote hyviin melodioihin ja stemmoihin on tallella. Levyn kaari ei aivan kanna täydellisyyteen asti, mutta niin kauan kuin mukana on Seasimularon kaltaisia, repeatilla soitettavia täysosumia, on yhtyeen musiikki ansainnut paikkansa sydämessäni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.