Levyarvio: Bonobon uutuus asettaa riman korkealla

Bonobo

Migration

Ninja Tune

Arvio: 5/5

Muusikko-tuottaja-DJ Simon Green eli Bonobo julkaisee heti alkuvuodesta konemusiikkilevyn, johon kaikkia saman genren edustajia todennäköisesti tänä vuonna verrataan. Migration on englantilaisherran kuudes pitkäsoitto Bonobo-nimellä ja parasta mitä hän on urallaan tehnyt.

2013 julkaistu The North Borders oli yksi tuon vuoden parhaita elektronisen musiikin levyjä ja mukavan haikea sadepäivän albumi. Migration jatkaa samalla linjalla, mutta laajentaen ilmaisua entisestään. Viiden tähden levyksi uutuus nousee parempien sävellystensä ansiosta.

Green sekoittaa jatsahtavan monimutkaisiin rumpukomppeihin taitavasti sovitettuja jousi- ja torviosuuksia sekä ympäri maailmaa nauhoitettuja kaupunkien ja koneiden ääniä. Vierailijoina Migrationilla ovat muun muassa Hundred Waters -bändin Nicole Miglis, Chet Faker, marokkolaisbändi Innov Gnawa ja R&B-duo Rhye.

Lisäpisteet Bonobo saa pieteetillä tehdystä vinyylipaketista, jonka kahden levyn spesiaaliversio sisältää 32-sivuisen kirjasen ja neljä taideprinttiä. Harvassa ovat konemusiikkilevyt, joiden kansia tulee tutkittua keskittyneesti musiikkia kuunnellessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.