Levyarvio: Danzigin uusin on väsähtänyttä vääntöä

Danzig

Black Laden Crown

AFM Records

Arvio: 2/5

Viimeksi vuonna 2010 täyspitkän verran omia uusia biisejä julkaissut Danzig on aktivoitunut. Black Laden Crown saattaa jäädä yhtyeen pitkän uran viimeiseksi levyksi. Uutukainen ei olisi tyylikäs lopetus, sillä levy on lähinnä väsähtänyttä vääntöä bändiltä, joka oli joskus musiikillisesti aidosti kiinnostava. Tuntuu, että levy on täytetty lähinnä b-puoliksi kelpaavalla demokamalla, sillä biisien laatu ei vastaa bändin itse asettamia korkeita laatustandardeja.

Glenn Danzigin ääni ei ole enää entisensä, vaan pääosin laulu on mitäänsanomatonta kähinää. Aikoinaan uniikilla baritonillaan ihastuttanut laulaja todistaa vain taantuneensa tavalliseksi kuolevaiseksi. Biisit ovat lähinnä kesyä keskitempojunttaa.

Parhaimmillaan käydessään levy jaksaa viehättää hetken: Devil on Hwy 9 on tiukan riffin varaan rakennettu hyvä hevirokkibiisi, Last Ride ja Pull the Sun vangitsevat tunnelmallaan. Muut hyvät hetket ovat liikaa velkaa Black Sabbathille.

Pääpiru Danzigin kannattaisi nyt keskittyä legendaariseen Misfits-yhtyeeseensä, jonka ulosanti ei ole niin merkittävästi hänen lauluäänensä varassa. Punk-menoon miehen äänen käheä räkäisyys istuu paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.