Levyarvio: Hopeajärven kitarapartio kypsyy

Hopeajärvi

Mahdotonta

Ektro Records

Arvio: 4/5

Helsinkiläinen Hopeajärvi teki erittäin positiivisen vaikutuksen parin vuoden takaisella eponyymilla debyytillään. Yliohjattujen kitaroiden ja nykivien rytmien voimaan luottava kvartetti tarjosi hyvän muistutuksen siitä, mistä bändisoitossa on parhaimmillaan kysymys.

Kakkosalbumi Mahdotonta esittelee entisestään kypsyneen yhtyeen, joka on löytänyt oman lokeronsa ja äänensä. Tuo ääni on tällä albumilla hivenen melodisempi ja helpommin lähestyttävä kuin edeltäjällään, mikä tuntuu luontevalta kehitysaskeleelta. Uutukaisen biisimateriaali on varsin terävää ja tarttuvaa.

Hopeajärven soundissa huomio kiinnittyy nyt erityisesti laulaja-kitaristi Teemu Tannerin (Teksti-TV 666, Kynnet) tulkintaan. Raa’asti naukuva Tanner pitää huolen siitä, että tekstit eivät pääse jäämään taustalla riehuvan kitaramyrskyn jalkoihin. Lakipiste saavutetaan päätösraidalla Minä olen päättänyt kuolla.

Hopeajärvelle on vaikea löytää kotimaisia vertailukohtia, joskin yhtyeen pirskahtelevassa energisyydessä on edelleen paljon samaa kuin Sielun Veljissä tai Radiopuhelimissa. Tuoreen albumin hienoimpiin lukeutuva Lelle (se yks syysyö) –kappale tuo tunnelmaltaan mieleen Kauko Röyhkän varhaiset tuotokset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Keuruulla tapahtuu Suomen kuvataiteen päivänä perjantaina –  tarjolla residenssitaiteilijoiden työskentelyä, vuosinäyttelyn avaus sekä avoin maalaustapahtuma

Teatteriarvio: Jukka Rasila ja Jaana Saarinen eivät kursaile Kartanon Kievarin vierailunäytelmässä – Piru naiseksi on häpeilemätön ja ronski

Kuuden keskisuomalaisen kuvataiteilijan yhteisnäyttely Taidetila Toinilassa

Jyväskylän Kesä pysyi pisimpään yhtäjaksoisesti järjestettynä pohjoismaisena kulttuurifestivaalina – "Oli valtavan hienoa nähdä ja kuulla ihmisten ilo"

Suomen museoihin odotetaan kesän aikana ennätysmäärää kävijöitä

Taiteilija Virpi Lehto sulatti pakastimensa ja alkoi maalata – akvarellimaalaukset ovat päiväkirja koronakeväältä

Runokävely vei 70 runojen ystävää säkeiden jäljille Jyväskylän luontoon – ainutlaatuisesta tapahtumasta jäi puuttumaan vain yksi asia

Levyarvio: Anna Dantchev kulkee omia ja Balkanin polkuja

Kuuntele jyväskyläläinen luontosuhdetta käsittelevä ääniteos ja osallistu yliopiston tutkimukseen

Taiteilija Maria Pihl ei laske työhön käyttämäänsä aikaa – "Ei ole väliä, meneekö 27 vai 270 tuntia"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.