Levyarvio: Irina tarjoaa uudella levyllään tuttua ja turvallista

Irina

Seitsemän

Ratas Music

Arvio: 2/5

Tässä kuussa alkavaan Vain elämää -ohjelmaan osallistuva Irina ei ota seitsemännellä täyspitkällään minkäänlaisia riskejä, vaan tarjoaa faneilleen tuttua ja turvallista ihmissuhdepoppia. Seitsemän-levyn laulut ovat jälleen suurilta osin Irinan bändin kitaristi Miika Collianderin ja kosketinsoittaja Antti Pitkäjärven sävellyksiä. Teksteistä vastaa laulaja itse.

Kolmikko osaa mukavan melodisten poplaulujen teon, mutta kulkee aivan liian tuttuja polkuja. Rehellisessä radiopopissa ei tietenkään ole mitään vikaa, mutta Irina on tehnyt vastaavia levyjä jo turhan monta. Hän voi laulaa suurista tunteista, mutta minkäänlaista intohimoa levyltä ei löydy. Seitsemän on muutamaa laulua lukuun ottamatta puuduttavan tylsää suomipoppia.

Aika kunnian saa -parisuhdepohdiskelu on aivan passeli jatko-osa vuoden Älä riko kaavaa (2005) -levyn Hiljaisuus-biisille, mutta parhaiten edukseen erottuu viimeiseksi säästetty, Sara-orkesterista tutun laulajan Joa Korhosen säveltämä Kuljetaan tämä loppuun. Sen kaltaista kaunista patetiaa olisi mieluusti kuullut enemmänkin. Toivotaan yleensä vaihtoehtomusiikin parissa työskentelevän herran säveltävän Irinalle jatkossakin.

Irinan edellisestä levystä on jo muutama vuosi, mutta Seitsemän kuulostaa silti vähän hätäisesti kasatulta.