Levyarvio: Katu Kaiku on matkalla menestykseen

Katu Kaiku

Luna

Svart Records

Arvio: 4/5

Katu Kaiku eli saksofonisti Adele Sauros, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Erik Fräki ovat olleet suomalaisen jazzin nouseva kolmikko jo useita vuosia. Kaisaniemen puistosta alkanut yhteinen taival kantoi vuonna 2015 Young Nordic Jazz Comets -showcasen myötä studioon, jossa esikoislevy Tokyo/Kuopio kypsyi omakustannemuotoiseksi onnenkantamoiseksi seuraavan vuoden aikana.

Debyytti maistui, mutta jätti nälkäiseksi. Soittajien potentiaalin heidän muiden projektiensa perusteella tietäen oli mahdoton nähdä esikoisessa kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita triolta oli lupa odottaa.

Ja Luna palkitsee odotuksen. Helposti ja häikäilemättömästi. Kun Rising Star -palkittu Saastamoinen vyöryttää sähköbassoineen ilmoille efektoidut riffinsä, jäävät Fräkin VIRTA-vivahteiset kompit ja Sauroksen hypnoottiset sävelkulut kaikumaan korviin kierrätyksen kestävinä. Avausraita Moon Lake sekä singlenä julkaistu 1000 Sails muodostavat albumin tärkeimmät kiinnekohdat.

Yhtye on astunut harppauksella eurooppalaisen crossoverjazzin saappaisiin, joissa muun muassa brittihelmi Potico Quartet ja Norjan nohevin nykyjazzyhtye Jaga Jazzist ovat talsineet jo vuosikymmenen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .