Levyarvio: Laura Voutilainen teki säkenöivän paluun

Laura Voutilainen

Miks ei

Kaiku Recordings

Arvio: 4/5

Pitkä ura, yli kymmenen albumia, laaja fanikunta, huomionosoitukset Emma-patsain ja Iskelmä-Finlandia-palkinnoin. Tämä on pähkinänkuoressa 42-vuotiaan Laura Voutilaisen kunnioitettava taustatarina.

Uuden sukupolven tietoisuuteen hänet on todennäköisimmin saattanut Vain elämää -formaatti, joskin vain pienen Voutilaisen omasta tuotannosta esitellen.

Miks ei -albumin rinnalla lähtökohtaisesti kyseenalainen tosi-tv jää auttamatta kakkoseksi. Hopea on tässä tapauksessa todellakin häpeä: Kiintiöiskelmätähden rippeet on pyyhitty näyttävästi pois ja solistin roolissa toimii rohkea, aikaansa seuraava nainen, joka ei selvästi yritä mennä siitä, mistä aita on matalin. Uudet tuulet lennättävät hänet todennäköisesti tasapuolisesti uusien ja vanhojen kuulijoiden äärelle.

Sanoitukset kietoutuvat parisuhteen päättäneen naisen elämään, johon edm-vaikutteiset taustat pumppaavat uskottavaa kipinää.

On mahdotonta nähdä albumilla poikkeuksellista taiteellista arvoa, mutta uskon, ettei viihdeartistin saappaissa säkenöivä Voutilainen olisi voinut tehdä parempaa paluuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.