Levyarvio: Loiskis-orkesterin Avaruuden maisema sisältää mahtipontisia ja lempeitä hyvän yön lauluja

Loiskis

Avaruuden maisema – Tuutulauluja

Jyväskyläläinen lastenmusiikiin ammattiorkesteri Loiskis on saanut valmiiksi kunnianhimoisen Avaruuden maisema – Tuutulauluja -levyn. Se on kokoelma uusia ja vanhoja unilauluja.

Solisteina on vaikuttava joukko ääneltään lempeitä laulajia: Susanna Haavisto, Eija Ahvo ja Jenna Bågeberg muun muassa. Myös Rita Varosen johtama Jyväskylän Naislaulajat pääsee ääneen. Kirjailija Timo Parvela lukee levyn loppupuolella viisiminuuttisen sadun.

Vanhoista kappaleista mukaan on otettu kaikkein rakastetuimmat, esimerkiksi Sininen uni, Oravan pesä ja levyn hienosti päättävä Laulu oravasta.

2000-luvun tuotanto kietoutuu Loiskis-orkesterin lähipiiriin ja hengenheimolaisiin, kuten Pentti Rasinkankaan musiikkiin. Marianne Oivon Rakkauven palanen on ilmestynyt aiemmin Hoivaa ja leiki -kirjan mukana. Kirjan ja laulun tarkoituksena on opettaa vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta.

Levyn kohokohdiksi nousevat Mikko Perkoilan säveltämä Avaruuden maisema ja Marjatta Meritähden Vedenpinnan alla. Jännittävät kappaleet ruokkivat levollista mielikuvitusta.

Huomiota herättävää levyllä on kappaleiden yltäkylläiset sovitukset. Erityisesti jousissa on mahtipontisuutta. Aikuisessa kuulijassa äänen monipuolisuus pikemminkin herättää piristävää uteliaisuutta sen sijaan että nukuttaisi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .