Levyarvio: Muinaisia mestariteoksia – Juuri & Juuri: Korpin marssi

Juuri & Juuri

Korpin marssi

Nordic Notes

5/5

Juuri kun kuvittelee, että suomalaisen kansanmusiikin arkistoista on kaivettu esiin kaikki mielenkiintoinen, läväyttävät Emilia Lajunen ja Eero Grundström arkun jälleen levälleen. Tarjolla on runsauden sarvi.

Edellisellä levyllä Juuri & Juuri tarkasteli läntisen ja itäisen kansanmusiikkiperinteen eroja Suomessa. Korpin marssi -levyllä ilmansuuntien väliin ei vedetä rajaa, vaan tyylit ja aikakaudet sulatetaan yhteen.

Tässä työssä Lajunen ja Grundström käyttävät hyvää historiantuntemustaan ja laajoja oikeuksia taiteelliseen vapauteen. Jos jotain ei löydy arkistosta, keksitään se omasta päästä. Mielikuvitus ja improvisaation kaltainen soitto ovat duon valtteja. Grundström soittaa harmonia ja huuliharppua, jotka yhdistyvät vavahduttavalla tavalla Lajusen historialliseen avainviuluun sekä viisikieliseen viuluun.

Vaikka kumpikaan ei ole varsinaisesti tullut tunnetuksi laulajana, eivät he pelkää käyttää omaa ääntään esimerkiksi Väinämöisen veljenpoika -kappaleessa.

Duo sanoo, että kaikenlainen heittäytyminen sopii heille siinä missä absurdit tarinat sekä musiikin junnaus, nuljahtelu ja kihnutuskin.

Korpin marssi -levy vie yhtä aikaa muinaiseen elämään ja sellaiseen maailmaan, jota ei ole vielä koskaan nähty.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .