Levyarvio: Porilainen rock elää

Saijaa Saijaa

Dyynimukulakuukkunen

Karkia Mistika

Arvio: 4/5

Porilaisen Saijaa Saijaa -yhtyeen esikoisalbumi Mitäs me sankarit iski allekirjoittaneen makuhermoon heti tuoreeltaan pari vuotta sitten. Harvinaisen raikkaalta kuulostanut levy piti sisällään sumeilematonta suomirokkia Eppu Normaalin ja Kauko Röyhkän hengessä.

Dyynimukulakuukunen jatkaa esikoisalbumilta tuttua kitaravetoista linjaa, mutta päivittää soundia rosoisempaan suuntaan. Säröpotikkaa on käännetty pykälää kovemmalle ja niinpä lopputulos alkaa lähestyä 1990-luvun herkullisimpien amerikkalaisten kitarabändien äänimaisemaa.

Materiaalinsa puolesta levy on vielä vahvempi ja paikallisempi kuin edeltäjänsä: Tarkkakorvainen kuulija vihitään satakuntalaiseen kotiseutukulttuuriin, kun kaljaa juopotellaan Sibeliuksenpuistossa tai paiskitaan kesätöitä Elon perheen puutarhalla. Sukellus porilaiseen mielenmaisemaan tuntuu ulkopaikkakuntalaisesta samaan aikaan arkipäiväiseltä ja eksoottiselta.

Saijaa Saijaa nousee hienolla uutukaisellaan maamme kiinnostavimpien rock-yhtyeiden kastiin ja toivottavasti myös ostava yleisö ymmärtää sen. Enemmän tätä suomirokkiin keskittyvien radioiden soittolistoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.