Levyarvio: Syvästi tulkittuja luostarilauluja

EARTHLY ANGELS

Kajsa Dahlbäck, sopraano

Alba

Arvio: 4/5

Levy sisältää lähinnä Pohjois-Italian alueelta 1600-luvulla sävellettyjä nunnien luostarilauluja. Sinä aikana Italiassa oli varsin tavallista, että tytöt lähetettiin luostariin. Naimisiin oli usein liian kallista päästä, joten tämä oli tavallinen tapa, ja luostarit erikoistuivat johonkin erikoisalaan, muun muassa musiikkiin.

Earthly Angels Ensemble on koonnut hyvin henkevän kokonaisuuden, jolle antavat leimansa tyylinmukaisuus ja vitaalisuus. Yhtyeen solisti Kajsa Dahlbäck omaa suuret tekniset valmiudet ja laulaa hopeisella, elävöittävällä äänellä sekä hienolla muusikkoudella. Hänen tulkintansa ei ole mikään sirosteleva, vaan täynnä lumoavaa tehoa ja runollista voimaa.

Myös yhtyeen soitto periodisoittimineen luo äänitteelle erinomaisen kauniin koristellun barokkimusiikin maailman. Tämä musiikki tuntui virtaavan muusikkojen suonissa ja ilmaisevan heidän syvää suhdettaan vanhaan musiikkiin. Erityisesti jäivät mieleen Dahlbäckin esitykset Maria Peruconan laulusta Ad gaudia, ad iubila sekä Rosa Badallan laulusta Pane angelico.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .