Levyarvio: Taattua raivoa

Ministry

AmeriKKKant

Nuclear Blast

Arvio: 3/5

1980-luvun alusta asti mekastaneen, industrialia ja metalia yhdistelevän Ministry-bändin piti lopettaa toimintansa kitaristi Mike Scaccian kuoltua. Ministryn johtohahmo Al Jourgensen perui fanien iloksi päätöksensä välittömästi sen jälkeen kun Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi.

Jourgensenin johtama bändi on aina ollut poliittinen ja vihainen, useimmiten parhaimmillaan silloin kun sen kiukulla on selvä kohde. Esimeriksi vuosina 2004–2007 orkesteri julkaisi levytrilogian, joka keskittyi kritisoimaan presidentti George W. Bushia.

AmeriKKKant-levyllä Trump saa kyytiä, mutta albumi ei ole aivan niin aggressiivinen kuin bändiltä odottaisi. Mukana on useampi metaliin päin kallellaan oleva rähinäraita, mutta suurin osa levystä on keskitempoista samplepohjaista industrialpauketta, josta tulee mieleen bändin 1980- ja 1990-luvun vaihteen klassikkolevyt surisevine kitaroineen ja matalalta murisevine bassoineen.

AmeriKKKant on kokonaisuutena turhan tasapaksu, mutta silti huomattavasti parempi kuin bändin edelliset, enemmän thrash metalia sisältäneet levyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.