Levyarvio: Takaisin metsään

Hexvessel

All Tree

Century Media

Arvio: 4/5

Psykedeelistä metsäfolkia soittava suomalais-englantilainen Hexvessel-yhtye palaa neljännellä All Tree -levyllään juurilleen, eli akustisemman ilmaisun pariin. Vasta nyt bändi kuulostaa oikeasti siltä kuin millaiseksi se on musiikkiaan kuvaillut Dawnbearer-debyyttilevystään lähtien.

Jo debyytin aikoihin lanseerattu ”Plant trees and worship Sagan” -slogan riitti saamaan tähtitieteestä kiinnostuneen puunhalaajahipin innostumaan bändistä. Metalia aiemmin tehneen Mat McNerneyn luontoa ylistänyt musiikki oli kyllä kaunista, mutta ei aivan valmiin kuuloista. Jos ensimmäinen levy oli harjoitelma, niin sitä seuraanneet albumit kuulostivat ammattimaisemmilta, mutta mukaan oli turhaan ängetty raskaampia riffejä.

All Treellä kaikki palat loksahtavat vihdoin paikoilleen. Juuri tämän kauemmas folk metal -genrestä ei voi päästä ja se on vain hyvä asia.

Suomalaista kansanperinnettä, vanhempaa brittifolkia ja luonnonmystiikkaa yhdistelevällä levyllä tunnelma on todella kaunis. All Tree tarjoaa Hexvesselin parhaat biisit tähän mennessä, hengellisyyden kohdatessa ajattomat kertomukset.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .