Levyarvio: Tamperelainen punkbändi Huora teki levyllisen sitä itseään

Huora

Hukutaan paskaan

Stupido

Arvio: 2/5

Tamperelainen punk-orkesteri Huora onnistuu ainakin herättämään huomiota nimellään ja biiseillään, joissa kyytiä saavat vähän kaikki poliittisesta suuntautumisestaan ja päihdeongelmiensa vakavuuden asteesta riippumatta.

Hukutaan paskaan -levyllä kuullaan perinteistä räkäpunkkia, johon on sotkettu mukaan vähän heviä. Pääosin kohkaaminen kuulostaa siltä kuin osaavat metallimuusikot larppaisivat punkbändiä. Asiat sanotaan suoraan ja rumia sanoja viljellään, mutta rankkuus on jotenkin päälleliimatun oloista.

Kertosäkeet kappaleissa Kotibileet ja Normaali? tarttuvat ja miellyttävät korvaa, mutta jo neljäntenä esitetyn pomppumetallivaikutteisen Sori siitä -kappaleen aikana bändin soundi alkaa ärsyttää. Loppulevy on pelkkää alamäkeä, vaikka viimeiseksi säästetyn Hautajaiset-biisin blastbeat-rummut naurattivatkin.

Orkesterin muusikot kertoivat jossain haastattelussa bändin olleen alun perin pelkkä kännivitsi. Vaikka levyltä muutama tarttuva jollotus löytyykin, niin ehkä kaikkia humalassa keksittyjä ideoita ei tarvitsisi toteuttaa.