Levyarvio: The Killers unohtui popkliseiden ikuiseen luuppiin

The Killers

Wonderful Wonderful

Island

Arvio: 2/5

Las Vegasin neonvalojen sokaisemaa The Killers -yhtyettä ei voi syyttää ainakaan uskalluksen puutteesta. Vuoden 2004 Hot Fussista alkaen Brandon Flowersin johtama bändi on tehnyt niin paisuteltua ja amerikkalaisiin popkliseisiin nojaavaa musiikkia, että riskit tahattomaan komiikkaan ovat yhtä suuret kuin yhtyeen ilmaisukin.

Kappaleissaan Flowers kutakuinkin kokee kaikki ihmisen tunteet kymmenkertaisina, ja ryntää sitten kertomaan, että kaikki tulee menemään vielä “ihan ok”.

Wonderful Wonderful jatkaa edellisen Battle Bornin (2012) viitoittamalla, Nevadan aavikoiden halki kulkevalla tiellä. The Killers elää täysin omassa ja sinänsä kiehtovassa haavemaailmassa – amerikkalaisen elokuvakuvaston luupissa.

Joten totta kai he tekevät kappaleen Tyson vs Douglas, joka kertoo vuonna 1990 järjestetystä Mike Tysonin ja Buster Douglasin nyrkkeilyottelusta. Radioon tarjotaan The Manin kaltaista uusiodiskoa Scissor Sistersin hengessä.

Siinä missä vaikkapa The War On Drugsin amerikkalainen ja estetiikaltaan nostalgisoiva kuvasto on inhimillisen kuuloista ja tuoretta, The Killers on niin omalla pompöösillä radallaan, että yhtyeen kuvasto pikemminkin vieraannuttaa kuin puhuttelee. Las Vegasin neonvalot eivät tunnu lohduttavan enää edes yhtyettä itseään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.