Levyarvio: Toimiva kaava

Kivesveto Go-Gon simppelin tarttuvat biisit jäävät taatusti päähän soimaan.

Kivesveto Go Go

Nopeempi ku Veijo

Rock'n'Roll Bullshit / Ratbite Records

3/5

Kouvololainen Kivesveto Go Go on meuhkannut melodista punkiaan jo kymmenen vuotta ja juhlistaa sitä muun muassa tällä vihdoinkin päivänvalon näkevällä kahdeksan biisin kokonaisuudella nimeltään Nopeempi kuin Veijo, jonka vuosina 2015 ja 2016 äänitetyt laulut oli alun perin tarkoitus julkaista seitsemäntuumaisina singleinä. Sillä miksi niitä ei saatu aiemmin ulos ei ole merkitystä, sillä Nopeempi kuin Veijo toimii hienosti kokonaisuutena, varsinkin cd-versiona, jolta löytyy myös loppuunmyydyn Vesipäät-singlen neljä biisiä.

Nopeempi kuin Veijo ei eroa juuri millään tavalla aiemmasta kohkauksesta, sillä esimerkiksi Eikä jää mitään -biisin päälle voi huoletta hoilata ensimmäisellä kuuntelukerralla vanhan Katalonian papukaijamies -kappaleen sanoja. Toimivaa kaavaa on turha lähteä muuttamaan, sillä Kivesveto Go Gon simppelin tarttuvat biisit jäävät taatusti päähän soimaan. Nasevan hauskat ja absurditkin tekstit ottavat kantaa vakaviin aiheisiin, ilman vaivaannuttavaa höhöttelyä tai kainalopieruhuumoria.

Politiikkaa bändi ei juuri käsittele, vaan keskittyy kertomaan kansalaisista, joilla ei välttämättä mene kovin hyvin. Pienen ihmisen puolella oleva Kivesveto Go Go on siitä harvinainen punk-orkesteri, että sitä jaksaa kuunnella kotisohvallakin kokonaisen levyn verran.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .