Levyarvio: Trees - Kaunis ja melankolinen

Trees

Trees

Svart Records

arvio 4/5

2000-luvun alusta asti on Savonlinna herättänyt kiinnostusta eräänä indie- ja vaihtoehtomusiikin ystävien tukikohtana. Viime aikoina valitettavan negatiivisessa valossa kuvattu kaupunki kantaa kuitenkin ylpeydellä muun muassa Paavoharjun ja Joose Keskitalon kotikaupungin tittelin.

Savonlinnan sijainti Saimaan rannalla, sen mystiset paikat ja ei-niin-tunnetut tarinat ovat saaneet kiitettävästi huomiota edellä mainituilta, joiden inspiraation lähteenä kaupunki on toiminut aina musiikkivideoita ja kokopitkää elokuvaa myöten.

Samalta seudulta, osin samoista piireistä ponnistaa kiehtova uusi tuttavuus Trees. Laulaja-lauluntekijä Santeri Vänttisen hengentuotteita tulkitseva yhtye aloitti toimintansa triona, kunnes mukaan liittyi alun perin äänittäjän ja miksaajan paikalla istunut Joose Keskitalo.

Karismaattisena ja jäljittelemättömänä artistina tunnetuksi tullut Keskitalo huuliharppuineen ja kauniine stemmoineen onkin kiehtova lisä 60-luvun folk-rock-traditiosta pääaineksensa ammentavan yhtyeen rivistöön. Kvartetin sointi on kaunista, melankolista ja rauhoittavaa, mikä riittää nostamaan hieman ennalta arvattavat melodiat merkityksellisiksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .