Levyarvio: Vapautuneesti ilman SMG:tä

Pauliina Kokkonen

Valveilla

Hög

Arvio: 4/5

Välitön ajatukseni kuuntelun jälkeen: olipa onni, että Pauliina Kokkonen teki viimein soololevyn. Valveilla hehkuu pitkään potentiaaliaan kypsytelleen artistin vapautuneisuutta.

Scandinavian Music Groupin taustalaulajana tunnetun Kokkosen debyytin soundi on ajanmukaisesti pumppaavan elektroninen, mutta sen yleisilme tuntuu erityisen freesiltä ja pakottomalta verrattuna useaan muuhun samalla tontilla suunnistavaan nykyartistiin. On virkistävää myös kuulla tällä saralla kauniin puhdasta laulua, joka ei peity maneereihin – vaikka autotune onkin efektinä käytössä, sitä ei varsinaisesti tarvittaisi.

Yhteistyössä Tapio Viitasaaren kanssa kirjoitetut kappaleet ovat kuulaita ja nostattavia, ja taustat ovat välillä raskaitakin. Tuottajana toimineen, Rubikista ja Pariisin keväästä tutun Artturi Tairan, vahvan valoisa näkemys tulee selväksi. Silti musiikki hengittää ja on täynnä jännittäviä yksityiskohtia. Kokonaisuuteen ei ole jätetty löysää, vaan kaikki yhdeksän biisiä toimivat. Kruisailukappale Elämä on juhlaa nousee yhdeksi huippukohdaksi, samoin levyn päättävä tiivistunnelmainen Jää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .