Levyarvio: WÖYH! - Pilkettä silmäkulmassa

WÖYH!

KRTKRTK

Kaskelotti Records

4/5

Hyyrysen veljesten (Jussi, laulu, kitara ja Antti laulu, basso) saaga progressiivisen rockin parissa on saavuttanut jo kolmannen lukunsa. KRTKRTK on lehdistötiedotteen mukaan trilogian käänteiskronologinen huipentuma, joka paljastaa mistä aikaisemmilla levyillä (Ikkillyk, 2013 Dwzyrek, 2015) käsitellyt tapahtumat saivat alkunsa.

WÖYH! jatkaa samalla miehistöllä, eli rummuissa on Anssi Nykänen ja koskettimissa Antti Pitkäjärvi. Tutuksi tulleilla kiharoilla mutkittelee myös musiikki. WÖYH! on alusta asti yhdistänyt taitavasti tehdyn täysverisen progen, tarttuvan kitararockin – ja huumorin. Huurupäiseksikin yltyvän soitannollisen heittäytymisen ja lastenlaulujen näennäisestä viattomuudesta ammentavien lyriikoiden taustalta voi aistia, kuinka pelimanneilla on pilkettä silmäkulmassa. Progensa liian vakavasti ottavat tosikot saattavat kokea WÖYH!:n jopa vinoilevan koko genrelle.

Meille muille KRTKRTK tarjoaa lystiä koko 35 minuutin kestonsa verran. WÖYH! tuo progressiivisen rockin 2010-luvulle, menneisyyden dinosauruksilta ammentaen, mutta ilman pölyn makua.

Cd-levyjä edelleen ostavalle kansanosalle kerrottakoon, että lisäpisteet KRTKRTK ansaitsee komeasta kansitaiteestaan.