Levyt lyhyesti 25.2.

Immu Borgir – Immu Borgir

Jyväskyläläisellä Immulla on näppäriä oivalluksia maailman menosta. Salaliitot tempaisevat aina mukaansa. JFK-biisi vihjailee salaliitosta, jonka mukaan John F. Kennedyn murha olisi ollut hallituksen sisäpiirin järjestämä. Yksinkertainen ja melodialtaan tylsä tuotantopuoli syö kuitenkin uskottavuutta. Yksinkertaisuus on toki räppibiiteissä usein asiaan kuuluvaa, mutta tällä kertaa tuottaja ei ole mikään dj premiermäinen sampleilla rytmikkäästi leikittelijä.

Läskit Lokit – Älä tuomitse

Läskien lokkien räpäytykset ovat kevyttä kamaa. Biisit ovat itseironista sketsiä elämän pikku ongelmista: rokkarit vievät naiset, saamattomuus johtaa turmioon. Sitten on pakolliset rallit mielikuvitusvaimoista. Kyllähän tämä kai artistien kaveripiiriin uppoaa, mutta ulkopuolisen kuuntelijan on vaikea saada tästä mitään irti. Taustat ovat hyviä, mutta ihokarvoja ne eivät saa pystyyn.

Olli PA – Myrsky

Oululaisen Olli PA:n edellinen levy tehtiin yhdessä Funksons-yhtyeen kanssa ja soitettiin live-soittimilla. Tästä johtuen etenkin rumpujen soundi jäi useassa biisissä liian ohueksi. Tätä ongelmaa ei uudella Myrsky-levyllä ole, koska Olli PA:n sooloalbumin tuotantoon kuuluu sämplepohjaiset rummut ja soundin miksaaminen potkivaksi. Biitit ovat todella hienoja. Yleisfiilis on miellyttävän hyväntuulinen.

Tasokkaaseen Tykkää/ei tykkää -kappaleeseen lisämausteen tuo hyvällä flow’lla räppäävä Rikihatka.

Lassi Mustonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.