Liljan Loisto – Vapauden hurma

Luulin, että Liljan Loisto olisi jäänyt yhden albumin mittaiseksi projektiksi, mutta toisin kävi. Janne ”Puppa J” Siron ja Johanna ”Yona” Louhivuoren iskelmäreggae-duo palaa uuden taustabändin kera.

Kaksikko on laventanut repertuaariaan sitten debyyttialbumin: Karjalan kunnaat ja kansanlaulut ovat jääneet taakse, ja nyt käsittelyssä on piirun verran tuoreempia iskelmäklassikoita. Kyytiä saavat muun muassa Jarno Sarjanen, Mimmi Mustakallio ja Hortto Kaalo.

Lopputuloksena on kesälevy, joka lakastuu syksyn tullessa. Osa kappalevalinnoista toimii yllätyksellisyytensä takia hienosti (Vapaa oon, Kauan sitten), osa on jo selvästi liian kuluneita (Eva, Katupoikien laulu) ja sitten on vielä Hanna Ekolan Villihevoset, joka ei ole ainakaan muuttunut paremmaksi viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Olipa takavuosien iskelmähiteistä mitä mieltä tahansa, Liljan Loisto kuulostaa nyt huomattavasti monipuolisemmalta kuin reggaevetoisella debyytillään. Tästä voi kiittää uutta taustayhtyettä ja erityisesti urkuri Kim Rantalaa.