Liv Animal – One Way Ticket

90-luvun henkeen soitettu kitararock on viimeisen parin vuoden aikana noussut yhdeksi musiikkimaailman mikrotrendiksi. Utuisesta shoegazesta rehelliseen Spin Doctors -henkiseen heppurockiin alkaa laatua olla tarjolla niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin. Näitä yhtyeitä usein vaivaavaan ylikorostuneeseen retro-henkisyyteen ei debyyttialbuminsa julkaiseva helsinkiläinen Liv Animal ole keksinyt ratkaisua, mutta musikaalisesta ja melodisesti lahjakkaasta voimatriosta uhkuva puhdas energia palkitsee kyllä kuulijansa.

Bändi tiputtaa kirkkaimmat helmet heti levyn alkuun. Erityisesti toisena kuultava Country Club -kappale voisi olla suurikin kansainvälinen hitti sen lisäksi, että on pirunmoinen korvamato. Kappaleet kaahataan läpi perinteisellä hiljaa-kovaa-hiljaa-rakenteella, mutta sovituksissa on äkkivääryyttä ja harkittuja taukoja, jotka lisäävät pauhaamisen tehoa.

Valitettavasti Liv Animalin mopo hyytyy levyn loppua lähestyttäessä. Korviin tulvii yhä enemmän taidokkaita, mutta laiskoja kitarasooloja ja muuta täytemateriaalia, kunnes patetiaansa tukehtuva voimaballadi Blue Tomorrow paljastaa yhtyeen rajoitteet. Aivan kaikkea ei tarvitse kokeilla, mutta heikkouksineenkin One Way Ticket on vuoden lupaavimpia debyyttejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.