Looking for Eric

Looking for Eric
Englantilaisen arkidraaman mestarin Ken Loachin erinomaisessa elokuvassa Looking for Eric pääroolin tulkki Eric Bishop ( Steve Evets) on kahdesti eronnut postimies, jonka teini-ikäiset pojat Ryan ( Gerard Kearns) ja Jess ( Stefan Gumbs) ovat laiskoja tv:n tuijottajia. Hei eivät mene kouluun ja kerronnan alkuvaiheilla Eric tuntuu lopen uupuneelta kaikkeen tähän.

Paul Lavertyn mainiossa käsikirjoituksessa ristiriidat kärjistyvät kotona. Samaan aikaan hänen tyttärensä Sam ( Lucy-Jo Hudson) opiskelee saadakseen yliopistollisen arvosanan. Ericin ainoa suuri ilo tuntuu liittyvän hänen jalkapalloharrastukseensa ja erityisesti Manchester Unitedin menneiden aikojen tähtipelaajaan, ranskalaiseen Eric Cantonaan.

Bishopin elämä näyttää olevan raiteiltaan ja oman suolansa tähän tuo se, ettei mies ole unohtanut ensimmäistä vaimoaan Lilyä ( Stephanie Bishop). Elokuvan edetessä palataan Ericin muistojen avulla aina vuoteen 1979, jolloin hän tapasi Lilyn tanssikilpailuissa. Ericin työkaverit yrittävät piristää apaattisen oloista miestä muun muassa persoonallisuusleikein ja sen myötä oikea Cantona ilmaantuu maisemiin auttamaan Ericiä.

Eric Cantona onkin mukana Ken Loachin elokuvassa monin tavoin ja näissä ja monissa muissa hetkissä Loachin elokuva tavoittaa aitoja ja koskettavia tunnelmia. Looking for Eric on mielikuvituksellinen ja elämänmakuinen matka arkirealismin ja eräänlaisen satufantasian lähteille. Futiksen huuma koetaan aidosti ja näyttelijätyöt ovat kerrassaan suurenmoisia.

Ohjaus: Ken Loach. Käsikirjoitus: Paul Laverty. Rooleissa: Steve Evets, Stephanie Bishop, Eric Cantona. Tyylilaji: komedia, draama (K11).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.