Lordi – To Beast or Not to Beast

Lordi on kokenut kovia, mutta hionut koettelemustensa pohjalta hieman soundiaan uudistavan levyn. Yhtyeen rumpali Otus kuoli ja kosketinsoittaja Awa lopetti. Uudella levyllä komppia takoo Mana ja koskettimista vastaa Hella.

Osa levyn materiaalista on tyypillistä Lordi-musisointia modernimpaa ja jopa turhan monotonista jynkytystä. Vastapainoksi tarjotaan yhtyeen tummanpuhuvinta raskautta. Lordin tavaramerkiksi muodostunutta 80-lukulaista melodisuutta kaipaisi levylle enemmänkin, sillä hittiainekset eivät nyt aivan osu häränsilmään. Hiotun äänimaailman liiallinen kliinisyys vie terää iskeviltä riffeiltä ja rumpusektorilta.

Levyn loppupuolisko on kuitenkin leikittelevien kauhulyriikoiden ja maukkaan hard rockin voittokulkua. Schizo Doll, Candy for the Cannibal ja Sincerely with Love viettelevät Alice Cooper -vaikutteisella kauhuromantiikallaan. Nuo makupalat osoittavat uudistuneessa Lordissa piilevän potentiaalin. Visuaalisesti paketti on yhtyeen näyttävin. Hamlet-tragediasta Lordin konseptiin sopivaksi muokattu levyn nimi osoittaa näppärää luovuutta, jopa hieman enemmän kuin musiikillinen anti ansaitsisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.