Lordi: Scare Force One (RCA)

Tomi Putaansuu taitaa olla ainoa ihminen, jonka mielestä Mr. Lordi -hahmo on pelottava. Muille se on hassunhauska ja vähän säälittävä mörkö. Nyt ilmeisesti aikuisyleisölle suunnatulla kauhurocklevyllä Lordi kertoo meille esimerkiksi biisissä How to Slice a Whore yksityiskohtaisesti, kuinka naisystävä silvotaan. Kappale on maailman epäonnistunein tv-shop-parodia

Nyt joku miettii, että mitä se kriitikko nipottaa. Pojat on poikia ja sarjakuvakauhua tuo vain on, ihan viatonta. Väärin. Lordi haluaa olla oikea kauhurokkari, eikä tahdo uskoa suuren osan kuulijoistaan olevan lapsia, niitä samoja jotka fanittavat myös Hevisaurusta. Naperoiden pelottelu perinteisillä hirviöhahmoilla on harmitonta, mutta misogyniassa ei ole yhtään mitään hauskaa. Se on vain säälittävää.

Scare Force Onella Lordi tekee taas tylsää metallista hard rockia, toistaa yhtä ja samaa biisiä, jonka laulumelodiaan kyllästyy jo toisen säkeistön alkaessa. Laskeneesta suosiosta julkisuudessa valittava Putaansuu voisi olla tyytyväinen siihen, miten pitkälle onnistui kopiorockillaan pääsemään. Uudeksi Kissiksi tai Gwariksi ei tulla kuin tuurilla ja biisinkirjoitustaidoilla. Euroviisuissa Lordilla kävi tuuri. Biisejä bändi ei osaa edelleenkään säveltää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.